over ons

Toneelgroep Papaver - Maastricht 1794

Toneelgroep Papaver bestaat al meer dan 35 jaar en is één van de huisgezelschappen van het Pesthuys. Papaver is één van de oudere Maastrichtse amateurtoneelgroepen. In de eerste jaren van haar bestaan heeft Papaver steeds met een vaste regisseur gewerkt en veel aandacht geschonken aan het ontwikkelen van speltechniek. De meeste producties uit die tijd werden zelf bedacht op basis van improvisaties. In de latere jaren zijn steeds bestaande stukken gespeeld, telkens onder regie van een andere regisseur. Bij tijd en wijle bloeit het improvisatietoneel opnieuw op en kan het voorkomen dat op verzoek kleine improvisatiestukken worden gespeeld ter opluistering van evenementen.

Eigenzinnig als ze is, vindt ze het belangrijk om haar eigen weg te gaan. Ze wil dat de creativiteit van en binnen de groep volop de kans krijgt. Toneelspelen moet een inspirerende hobby zijn, waarbij creativiteit en spelplezier altijd voorop staan. Papaver heeft in de jaren sinds haar bestaan een indrukwekkende reeks van producties gespeeld, variërend van wagenspelen, drama’s, blijspelen, tragedies, commedia dell’arte toneel, jeugdproducties, locatietheater en improvisatietoneel. Ze heeft vooral gespeeld in Maastrichtse theaters, maar ze heeft ook indruk achtergelaten bij regionale en landelijke theatercircuits. Papaver is een amateurtoneelgroep pur sang, enkel de regie wordt door een beroepskracht verzorgd.

Toneelgroep Papaver - Les liaisons dangereuses

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze volgende producties of misschien zelfs meespelen of andere ondersteuning bieden, dan kunt u contact opnemen met Toneelgroep Papaver via de info-pagina of een e-mail sturen naar info@toneelgroeppapaver.nl.

Voor de leden: hier is het Huishoudelijk Reglement van Papaver.